pondělí 19. prosince 2011

Danger Mouse, Luppi - The World

Všechny cesty vedou do Říma. A stejně tak mělo všechny zasáhnout album Rome, výplod kolaborace Danger Mouse a Daniela Luppiho s přispěním Jacka Whitea a slečny Norah Jonesové. Bylo kolem toho spousta slávy od začátku, ale když album skutečně vyšlo, nebylo o něm nijak zvlášť slyšet. A ne zcela bezdůvodně. Na to, že se autoři všude ohánějí tím, že nad tím strávili pět let práce. No. Řím nebyl postaven za den, to se ví, ale stejně. Prý má celá záležitost být poctou soundtrackům ke spaghetti westernům. Ani to v tom příliš není. Ale stejně obsahuje pár zajímavých momentů.

Instrumentální Roman Blues a Her Hollow Ways svou éteričností dobře naladí. Velmi lahodí uchu i procítěná Black. Ale člověk se nemůže při poslechu zbavit dojmu, že to „ono“, ho teprve čeká. A ono nečeká. Dobře, ke zmíněným se člověk ještě někdy může vrátit. Celkový výsledek ale moc nic.

A jelikož hrajem na one song only, je třeba něco vypíchnout. Bude to píseň The World. Text není vůbec stupidní, jak by člověk očekával, když námětem bude svět v celé své hrůznosti. Pěkně ho doplňuje nezvyklá melodie, plus cingrlátka kolem. Zkrátka, povedla se.



jistej Smolík

Žádné komentáře:

Okomentovat