neděle 4. září 2011

Scott H. Biram - Judgement Day

Čas od času vyskočí nějaký chlápek náhle od televize a s výkřikem „Hudba je dneska moc měkká!“ se chopí rozladěné kytary a počne do ní zuřivě bušit a hulákat nesrozumitelné skřeky a koulet u toho očima jako šílenec. Takové úkazy jsou zkrátka v dnešní přeBiebřené době, kdy hlavní hudební proud může s klidným svědomím rovnou odproudit kamsi do propadliště dějin, na denním pořádku. A je to tak dobře.

Stane se tedy docela snadno, že povstane hudebník jako je Scott H. Biram, vousatý potetovaný kytarista z Texasu, který neustále nosí odřenou kšiltovku, nadává, chlastá a hraje u toho ještě skvěle na kytaru. Vystupuje sám a krom několika starých i nových kytar používá různá takováto udělátka, co chrastí, nebo připomínají bicí, když se na ně šlape.

Je hrdý, že stylem který hraje se dokáže plně vyjádřit, občas tím rozumějte i vyřvat. Tradiční blues a country hraje s punkovým nasazením a vytváří tak kombinaci něčeho ostrého, syrového, s povědomým feelingem a ryzí kvalitou. Takže se nebojte dát mu šanci.



jistej Smolík

Žádné komentáře:

Okomentovat